Στη Pervola το πάθος για τη φιλοξενία κυριαρχεί και η ευχαρίστηση για προσφορά είναι η θεμελιώδης αρχή που ασκείται καθημερινά σε βάθος.

Σχεδιάστηκε για τη ζωή κοντά στη φύση και κοντά στους ανθρώπους που ζουν με αυτή. Χτίστηκε περίτεχνα και ισορροπημένα από φυσικά υλικά και σύγχρονη τεχνολογία. Απο τεχνίτες της περιοχής αναπαλαιώθηκαν δυο παραδοσιακές κατοικίες και προστέθηκαν άλλες τρεις. Εξοπλίστηκε με έπιπλα και αντικείμενα παλιά, παραδοσιακά και άλλα απο σύγχρονους σχεδιαστές. Ο συνδυασμός της άνεσης με τη λιτότητα και της παράδοσης με το παρόν προσφέρουν στους επισκέπτες ένα ιδανικό τρόπο ζωής.

Στη Pervola το πάθος για τη φιλοξενία κυριαρχεί και η ευχαρίστηση για προσφορά είναι η θεμελιώδης αρχή που ασκείται καθημερινά σε βάθος.

Σχεδιάστηκε για τη ζωή κοντά στη φύση και κοντά στους ανθρώπους που ζουν με αυτή. Χτίστηκε περίτεχνα και ισορροπημένα από φυσικά υλικά και σύγχρονη τεχνολογία. Απο τεχνίτες της περιοχής αναπαλαιώθηκαν δυο παραδοσιακές κατοικίες και προστέθηκαν άλλες τρεις. Εξοπλίστηκε με έπιπλα και αντικείμενα παλιά, παραδοσιακά και άλλα απο σύγχρονους σχεδιαστές. Ο συνδυασμός της άνεσης με τη λιτότητα και της παράδοσης με το παρόν προσφέρουν στους επισκέπτες ένα ιδανικό τρόπο ζωής. Στο χωριό κύρια απασχόληση είναι η γεωργία, η κτηνοτροφία, η μελισσοκομία και η οικοτεχνία. Στη περιοχή υπάρχουν πολλά οινοποιεία, αποστακτήρια, ελαιουργία, τυποποιητήρια και μεταποιητήρια σύγχρονα και παλαιότερα. Ιστορικά γίνονται συναλλαγές και ανταλλαγές των προϊόντων στη περιοχή απο τη μινωική εποχή με την Κνωσσό, τη Φαιστό και τη Γόρτυνα αργότερα τη Βυζαντινή που η περιουσία ήρθε στα χέρια της Εκκλησίας μέχρι και σήμερα που γίνονται από τους κατοίκους.

Το Σάρχος που πήρε το όνομα του απο τον αρχαίο θεό Άρχο που λάτρευαν οι Κνώσιοι και οι Τυλίσιοι είναι σε υψόμετρο 240μ απέχει 25χλμ απο το Ηράκλειο και είναι περίπου στο κέντρο της Κρήτης. Το πρωί στο χωριό ξεκινάει νωρίς και η απασχόληση των κατοίκων είναι ολοήμερη. Ρολόι το πρώτο φως του ήλιου και ακολουθεί μιά δυνατή καλημέρα. Οι εργασίες τελειώνουν αργά το βράδυ που κλείνει με παραδοσιακούς μεζέδες και τσικουδιά στα σπίτια ή στα καφενεία. Πολύ συχνά ακολουθεί κρητικό γλέντι με μουσική και μαντινάδες. Η λύρα και το λαούτο δε λείπουν από κανένα σπίτι.

Ελάτε να περπατήσουμε στις όμορφες γειτονιές με τα παραδοσιακά δρομάκια, τα οπωροφόρα δέντρα τους λαχανόκηπους και τα κοτέτσια... να κάνουμε ξενάγηση στο λαογραφικό μουσείο και να επισκευτούμε το παλιό νερόμυλο. Να δούμε το ανεξερευνητο σπήλαιο του χωριού με συνοδεία το κελάιδισμα των πουλιών.

Να κάνουμε ποδηλασία ή περίπατο σε διαδρομές με μυρωδιές και τα χρώματα. Να μαζέψουμε βότανα, χόρτα, ελιές, σταφύλια και σαλιγκάρια απο την όμορφη περιοχή και την απλόχερα φύση. Να παρασκευάσουμε πίτες μεζέδες και γλυκά. Να μαγειρέχουμε τα υπέροχα φαγητά της κρητικής κουζίνας!!!

Ελάτε να γιορτάσουμε τη ΦΥΣΙΚΗ ΖΩΗ ΣΤΗ ΚΡΗΤΗ.