Διάγραμμα για το πως να φτάσετε στο Σαρχο

To χωριό Σάρχος βρίσκεται περίπου 20χμ. νοτιοδυτικά του κέντρου του Ηρακλείου, στην περιοχή Κρουσωνας.

Για να φτάσετε στο Σάρχο :

Από το αεροδρόμιο Ηρακλείου: Βγείτε στην εθνική οδό (κατεύθυνση προς Ηράκλειο / Χανιά) και συνεχίστε δυτικά μέχρι την έξοδο προς "Μοίρες" ή το "ΠΕ.ΠΑ.Γ.Ν.Η.".
Από το λιμάνι του Ηρακλείου: Βγείτε στην εθνική οδό ακολουθώντας τις πινακίδες προς Ρέθυμνο / Χανιά και κατευθυνθείτε δυτικά μέχρι την έξοδο προς "Μοίρες" ή το "ΠΕ.ΠΑ.Γ.Ν.Η.".

Από τον Άγιο Νικόλαο και την Ανατολική Κρήτη: Κατευθυνθείτε δυτικά περνώντας τις δύο πρώτες εξόδους προς το Ηράκλειο μέχρι να φτάσετε την έξοδο προς "Μοίρες" ή το "ΠΕ.ΠΑ.Γ.Ν.Η.".

Από το Ρέθυμνο, τα Χανιά και τη Δυτική Κρήτη: Περίπου 4χμ. πριν το Ηράκλειο αναζητείστε την έξοδο προς "Μοίρες" ή το "ΠΕ.ΠΑ.Γ.Ν.Η.".

Στη συνέχεια ακολουθείστε τις πινακίδες για το "FO.R.T.H / Ι.Τ.Ε" και το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο. Μετά από περίπου 1χμ. θα δείτε ξανά τις πινακίδες για το "FO.R.T.H / Ι.Τ.Ε" και το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο. Είναι μία απότομη δεξιά στροφή ακριβώς στους φωτεινούς σηματοδότες. Αριστερά σας συναντάτε το ΜAKRO. Προχωράτε...  Ακολουθεί άλλη μία πινακίδα για το "FO.R.T.H / Ι.Τ.Ε" και μια αλλη που γραφει Βούτες μετά από 1χμ. και πρέπει να στρίψετε πάλι δεξιά. Αφού περάσετε από κτίρια του Πανεπιστημίου Κρήτης, προχωράτε ευθεία και αφού περάσετε το χώριο Βούτες υπάρχει μια πινακίδα δεξια που γράφει Πενταμοδι Κιθαρίδα Σαρχος. Από αύτο το σημείο στρίψτε πάλι δεξιά και προχωρίστε. Περαστε το Πενταμόδι την Κιθαρίδα και τελος υπάρχει μια πινακίδα που γράφει Σαρχος. Εκει στρίβετε αριστερά και σε 1χμ είστε στο Σάρχο. Μόλις μπείτε θα δείτε μια μικρή πλατεία, αριστερά ενα καφενείο και δεξιά ενα δρόμο παράλληλα με το ρυάκι. Προχωράτε αυτό το δρόμο. Στα 200μ αριστερά είναι το πέτρινο παλίο σχολείο και δεξία η Pervola. Παρκάρετε στη μικρη πλατεία και περνάτε τη μικρή γέφυρα. Αμέσως μετά θα διακρίνετε το συγκρότημα Pervola.